fredag 4. mai 2018

Dronen av Tor Arve Røssland

Vi blir kjent med Thomas, en ganske ensom gutt på et nytt sted et stykke utenfor Bergen. Foreldrene hans bryr seg ikke så mye, de er opptatte med sitt og han hadde vel ikke så mange venner på den forrige skolen heller. Det ble også en trist avslutning i Bergen for Thomas, han ble slått ned og banket av en gjeng gutter. Han har mareritt hver natt, opplever igjen og igjen slagene og sparkene, men han gråter bare i dusjen der ingen kan se tårene hans.
Thomas fikk drone til jul. Nå skal han ut og prøve den og noe av det første han får filmet er en kraftig kollisjon nede på veien. Han oppfatter også at denne kollisjonen kanskje er arrangert.
Han blir tatt inn til avhør av politiet, men slipper lett ut igjen. Og så tar Albert kontakt, de vil forsikre seg om at han holder kjeft og vil ha han på laget slik at han kan filme flere av ulykkene Albert og gjengen produserer. Filmer de siden legger ut på youtube!
Men denne gjengen, som driver med dette, har også en annen og større agenda, det forstår både Thomas og Eirik, kameraten hans, da lederen, Bjørn Volle, dukker opp.
Skremmende bok om hvor langt noen er villige til å gå for berømmelse og for gruppen de er medlem av.
Jeg vil låne denne

Skumringserien engasjerer alltid. Fra de første bøkene: "Gamer" og"Snatch"av Røssland og "Psyko"  og "Rottereir"av Aspeli, via"Noia" og "Respekt" av Jon Ewo, "Ryktet" av Ingeborg Arvola, "Hevner" av Ingelin Røssland og til denne siste som heter "Dronen", også av Røssland.

Ingen kommentarer: