torsdag 13. oktober 2016

The thousandth floor av Katharine McGee

Vi er i framtidens New York og tårnet med tusen etasjer er en realitet. Der bor det mange styrtrike mennesker på toppen. De har alt. De trenger egentlig aldri forlate tårnet for det finnes både park og restauranter, shopping-gater og det du måtte trenge der inne.
Vi møter Avery, som er spesialdesignet og den vakreste jenta ever. Vi treffer Watt, et geni når det gjelder datateknikk. Han har laget og operert inn sin egen lille datamaskin i hodet. Når han treffer nye mennesker vet han tvert det som er verdt å vite om dem. Kjekt å ha i en sjekke-situasjon.
Rylin hører ikke til i toppen, men hun får jobb hos Cord og får etter hvert et godt innblikk i hvordan eliten lever. Og så har vi Eris da, den rike jenta som gjennomgår en haug med tester og dokumenter for å kunne overta farens suksess-bedrift og som så får vite at alt var en løgn. Det er ikke lett å skulle leve i 103. etasje når du er vant til å være på toppen.
Jeg lot meg fasinere av denne boka. Av menneskene og ikke minst teknologien. Det hadde vært kjekt å stå opp om morgenen og la en maskin både style håret og sminke fjeset ditt, ikke sant?
Boka er på engelsk.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: