onsdag 19. oktober 2016

Born scared av Kevin Brooks

Elliot er redd for nesten alt. Det har han vært hele livet. Det tok litt tid før moren og legen fant ut, og aksepterte, at det var grunnen til at han alltid skrek, han var redd! Han er redd for mennesker, steder, farger, alt.
Elliot lever livet sitt inne i huset, mest på rommet sitt som er hvitt og lydisolert. Han har etter hvert fått medisiner som roer ned slik at han er litt mindre redd når han bare får være i ferd.
Men det nærmer seg jul og pilleglasset er nesten tomt. Legen hans er på ferie. Apoteket har gått tom for akkurat denne medisinen og det nærmer seg krise. Da først Shirley, som er det eneste mennesket utenom moren og legen han ikke er redd for, forsvinner på veien hjem med medisinen hans, og så moren blir borte da hun går for å sjekke hva som har skjedd, er krisen et faktum. Elliot må selv begi seg ut i snøen og kulda for å finne moren, Shirley og medisinen.
Paralellt med Elliot`s eget drama utspiller et annet drama seg. Det involverer to kriminelle fyrer og damene som er forsvunnet.
Boka er på engelsk

Ingen kommentarer: