mandag 11. april 2016

Splintret av Neal Shusterman

"I følge Livsloven kan et menneskeliv ikke røres mellom unnfangelsesøyeblikket og barnets trettende fødselsdag. Når barnet er mellom tretten og atten år, kan imidlertid en forelder velge å "abortere" et barn med tilbakevirkende kraft..."
Det betyr at om du har en vanskelig ungdom kan han eller hun sendes til "fragmentering". Det igjen betyr at alle kroppsdelene blir donert til andre som trenger dem og kroppen lever videre i andre.
Connor, Lev og Risa kommer fra vidt forskjellige miljøer og treffes på veien mot fragmenteringen.  To av dem har rømt, en blir et gissel. De trenger å holde seg skjult til de fyller atten, da er de fri!

Men disse tre blir etter hvert fanget og stuvet sammen i et stort lager mens de venter på videre forflytting. Hvor de blir sendt vet ingen, men det er en ganske brutal og tøff ferd fram til bestemmelsstedet, kalt Kirkegården.
Fasinerenede og skremmende bok om å ta tanken om donasjon av kroppsdeler helt ut! Om kampen for å overleve underveis og ikke minst når de er framme. Den sterkestes rett og en god porsjon flaks må til for å overleve.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: