onsdag 9. mars 2016

Mumiens mysterium av Tom Egeland

Robert og moren er stadig på farten. Denne gangen er moren leder for en utgravning i Egypt og de har åpnet en hittil ukjent grav. Da de åpner graven finner de to mumier sammen, noe som er ganske uvanlig.
Robert går til og fra på utgravnings-feltet, men også alene rundt i byen. Han treffer ganske fort ei jente som heter Yasmin. Hun vet mye om utgravningen og sier at de må ta forbannelsen som hieroglyfene forteller om på alvor. De har kun ti dager på seg, ti dager fra de åpnet graven til de må ha løst mysteriet. Om de IKKE klarer det vil de ti landeplagene, som ødela så mye i Egypt for flere tusen år siden, igjen ødelegge for verden. De ti landeplagene var blant annet ei elv av blod, gresshopper, pest, ekstrem-vær og død.
I tillegg til Yasmin treffer Robert også Antikvaren. En mann som kan mye historie og som kan lese hieroglyfer. Han får Robert til å smugle et septer ut av graven så han kan forsøke å lese hva forbannelsen egentlig sier. At septeret er forsvunnet lager stor oppstandelse og Robert ender på politistasjonen! Om ikke dette er nok spenning så blir Robert forfulgt hver gang han forlater hotellet. Forfølgerne er nådeløse menn på jakt etter gull!

Dette er tredje bok i serien
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: