tirsdag 29. desember 2015

Legenden av Marie Lu

Vi er i Republikken Amerika en gang i fremtiden. Samfunnet blir styrt med jernhånd av en eneveldig diktator og militæret. Hvert år blir alle 10-åringer testet for kunnskaper og evner. Testresultatet tilsier hva slags fremtid du kan få,- de beste resultatene skaffer deg topputdannelse og jobb, de dårligste resultatene gjør at du blir sendt bort fra familien din til "arbeidsleir".
June er en av Republikkens mest lovende kadetter. Hun fikk tidenes høyeste testresultat, og er sikret en god framtid. Etter at foreldrene hennes døde, har hun bodd sammen med storebroren sin. Når storebroren blir drept, får hun i oppdrag å hjelpe til med å jakte på den mistenkte morderen.
Den mistenkte er Day. Han er oppvokst i slummen, er den mest etterlyste personen i Republikken, men ingen vet hvem han egentlig er eller hvordan han ser ut.
Etterhvert som June kommer nærmere og nærmere Day, finner hun ut at sannheten om brorens dødsfall ikke er så entydig som hun trodde. Republikken holder noe skjult,- ikke bare for henne, men for hele samfunnet. Og det er farlig å komme for nær sannheten.

Dette er første bok i en dystopisk trilogi. Foreløpig er det bare den første som er oversatt til norsk, men alle tre kan leses på engelsk. Du kan også lese mer om forfatteren og serien her. Jeg likte den første boka veldig godt, og gleder meg til å lese mer om June og Day.

Jeg vil lese denne.


Ingen kommentarer: