tirsdag 29. september 2015

Solospill av Alice Oseman

"Størsteparten av tenåringene på Higgs er sjelløs, konforme idioter", mener Tori (Victoria) Spring og selv om hun på en måte henger med en bra gjeng føler hun seg iblant som den eneste som har bevissthet. Hverken hun eller de andre bruker mye krefter på noe som helst og det å komme inn i fellesrommet på skolen kan gi inntrykk av at alle elevene er gasset der de ligger eller sitter å sløver.
En dag finner hun en post-it-lapp på skapdøra si, en lapp som leder henne videre til hun finner Michael Holden. Sammen finner de bloggen; solospill.co.uk, som den første gangen de sjekker er tom, men som etter hvert blir fylt av bisarre beskjeder og info om ting som vil skje på skolen.
Til å begynne med er det ganske uskyldige røverstreker den solospill-ansvarlige får til å skje, men etter hver blir det ganske stygt.
I tillegg til å finne ut av sitt eget liv, finne en mening, så har Tori en bror som sliter. Og Michael Holden, han er en skikkelig skrudd fyr som mange advarer henne mot. Hun bryr seg egentlig ikke, hverken om han eller om noe. Hun liker å sove og å blogge. Men Solospill og Michael Holden lar henne ikke får være i fred og det begynner å bli slitsomt! - og etter hvert farlig.
Forfatteren er født i 1994. Hun skriver om en ungdomskultur som finnes og om alt som kan være vanskelig i livet som tenåring.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: