onsdag 19. mars 2014

Bergtatt - Portvokteren av Martin Fyrileiv

Einar er nerd og steingal. Faren hans er geolog og jordskjelvforsker, og Einar har en kjempestor steinsamling. Det gjør ham selvfølgelig til skyteskive for Arne, Harald og Bjørnar. Einar er ikke spesielt populær. Hjemme må Einar ta mye ansvar for lillebroren Gard som er tre år. Mamma er nemlig forsvunnet, og pappa må stadig avgårde på jobb, både dag og natt. I Lom, hvor de bor, på grensen til Jotunheimen, skjer det nemlig merkelige ting. Man kan stadig kjenne små jordskjelv. Og en dag blir nabodamen Aslaug funnet død. Hun har blitt drept av noe som ser ut til å være et stort rovdyr. Når Einar blir kjent med Tuva, den nye jenta på skolen, blir hun med ham for å utforske nærmere.
I kjelleren i huset til Aslaug finner de en merkelig gammel bok med runer, og en tunnel som fører langt inn i fjellet. I den tunnelen hører de tunge skritt, tunnelen raser sammen, og plutselig er Einar alene og innestengt i fjellet. Tuva er tatt av noe som ser ut som store troll. Det kan det vel ikke være?
Når Einar beveger seg innover i fjellet, treffer han to små vesener som kaller seg svartalfer. De kan fortelle at Tuva absolutt er fanget av trollene, og Einar må bli med dem til Svartalfheim og treffe dvergekongen. Han har blitt bergtatt ... han vil nok aldri få se pappa og Gard igjen. Og Tuva? Hun er nok spist av trollene ..

Dette er første bok i en ny norsk fantasyserie. Her møter vi urnorske mytiske vesener,- troll, dverger og smånisser. Jeg syntes den var veldig spennende, og gleder meg allerede til neste bok!

Jeg vil lese Bergtatt

Ingen kommentarer: