onsdag 13. november 2013

En flåte av gull av Aslak Dørum

Vil du lese en røverhistorie tettpakka med action er dette boka!
Olav og Amir er to av guttene ombord på skoleskipet S/S Aurora Borealis på vei fra Kanariøyene til Cancun. Vi treffer guttene mens stormen raser og skipet er i ferd med å synke. De to redder seg ombord i en redningsflåte og tross alvorlige mangler mht utrustning på denne flåten, overlever de flere døgn for så å strande på en tropisk øy. Etter noen dager kommer en båt og guttene er reddet! - tror de. Det viser seg at folka som dukket opp er råbarka smuglere/drapsmenn og Olav og Amir blir fanget og låst inne. De blir hjulpet fri av en sjeggete kar ved navn Ramon og kommer seg vekk fordi Amir klarer å tjuvkoble en bil og kjøre i rasende fart bort fra smuglerne.
Om du tror strabasene er over så glem det, de har såvidt begynt. Guttene er med på å sprenge broer og de bli samlet opp av indianere for så å legge ut på en farefull og strabasiøs ekspedisjon sammen med noen fra denne indianerstammen og et par andre fargerike personligheter. En ekspedisjon som er sykt tøff, men som skal ta dem til en historisk gullskatt som vil gjøre dem alle rike!
Som sagt, action mangler ikke i denne boka, det er vel nesten litt for mye av det gode, men mange vil nok elske akkurat det!
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: