fredag 24. mai 2013

Fordelene ved å være veggpryd av Stephen Chbosky

Charlie er femten og går første året på videregående. Han har vel i grunnen ingen venner etter at bestevennen hans, Michael, tok livet sitt.
Charlie er litt naiv, litt nerd og søsteren hans kaller han for et misfoster når hun er sint. Han er ellers som andre ungdommer, han går på skolen, ser film, onanerer, surfer på nettet og, ok da, han leser litt mer enn de fleste. Norsklæreren gir han stadig nye bøker som han skal skrive om, for å holde han igang, og Charlie refererer til flere av dem i boka. (Mange av bøkene kan jeg være med på å anbefale).
Men så blir livet hans forandret, han møter Brad og Sam på en fotballkamp og blir opptatt i den lille gjengen deres. Ei gruppe med ungdommer et par år eldre enn Charlie, ungdommer som skiller seg ut, men som er bevisste på det og stolte av det. De spiller ofte The Rocky Horror Picture Show hvor de selv innehar alle rollene. Og de har fester hvor Charlie blir introdusert både for dop og damer.
Boka er skrevet i dagboks form til en ukjent mottaker, den ligger på The New York Times bestseller list og den er filmet med bl.a Emma Watson!
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: