tirsdag 18. september 2012

White Dolphin av Gill Lewis

Moren til Kara forsvant for et år siden. Ingen vet hvor hun er eller om hun fortsatt lever, men Kara tror hun gjør det. Faren hennes har akkurat mistet jobben og så sier Jake, skolens desidert største bølle at han og faren hans skal kjøpe Moana, båten som betyr alt for Kara og foreldrene. Kara gir Jack en på trynet og så er helvete igang.
Felix er den nye gutten i byen. Han er sur og lite hyggelig, helt til han og Kara blir tvunget ut på seiltur sammen og Felix viser en annen side av seg selv. Så er de i hvert fall to mot Jack og faren som vil ødelegge livsgrunnlaget i bukta utenfor byen med trålen sin, uten tanke for annet enn å tjene penger.

Gill Lewis er forfatteren bak Sky Hawk som er oversatt til en rekke språk. White Dolphin vil nok også bli oversatt til norsk etter hvert, men enn så lenge finnes den kun på engelsk. Som i Sky Hawk klarer Gill Lewis også i denne boka å flette kjærligheten til dyr og miljø sammen med en skikkelig spennende historie. Også denne gangen har en av hovedpersonene et handikap, Felix har CP, men forfatteren viser oss mer mulighetene enn begrensningene vi alle har som mennesker. Les boka!

Ingen kommentarer: