fredag 19. november 2010

Nelias gåte av Gro Fykse

Faren til Nelia jobber med et prosjekt i jungelen i Amazonas og en dag får moren et uventet tilbud om å dra og besøke han. Nelia kan selvfølgelig ikke være hjemme alene så tanten hennes kommer for å være hos henne.
Men så dukker Linus opp! En skummel fyr som nærmest kidnapper henne. Han får tanten til å reise hjem og han får klassekameratene hennes, lærerne og vennene hennes til å tro at Nelia har fått så store psykiske problemer at ingen får komme i nærheten av henne.
Linus er brutal! Han dytter henne utfor et stup, han truer henne med kniv, alt for å lære henne til å bruke evnene sine. For Nelia har evner ingen andre hun kjenner har, hun kan lære å fly, hun kan stanse kniven som er på vei mot strupen hennes, men hvordan i all verden skal hun klare å lære å bruke de evnene?
Hun savner foreldrene, som Linus sier ikke er hennes virkelige foreldre, hun savner vennene og hun er redd, sliten og trist. Men en dag finner hun en portal bak skapet sitt. Og hun finner Seth i Erunskogen. Men kan hun i det hele tatt stole på noen? Boka er spennende og har ingredienser både fra Harry Potter og Twilight.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hei. Eg har lest heile boken på under 3 dager! Den var spennandes og eg elskaer den! Håper fortsettelsen av boken blir enda betre! :)