søndag 14. november 2010

Havfruer svømmer i mai av Jon Ewo

David er 17 og føler seg gammel. Livet er forutbestemt; han skal arve Steinhoggeriet til faren, gifte seg med Monica og få barn. Ja, tanter har til og med en formening om i hvilken barnehage disse barna skal gå . David får knapt puste.
På vei hjem fra skolen en dag tar han turen over Ørnekneika. I den lille dammen ser han noen underlige krusninger og tror kanskje det er et dyr, men det er Cleo Hart, dama som dumpet inn en dag med en ødelagt bil og som ble værende for å hjelpe til med oppussing av campingplassen faren driver i tillegg til steinhoggeriet. I betaling skal faren få reparert bilen hennes. David forbanner dama Hart, hun tar jobben han og kameraten skulle ha i sommer for å tjene penger. Han kaster en svær stein like ved henne og løper.
Dette er starten på et bekjentskap som for alltid vil minne David om at man alltid har et valg. Det er også en nydelig kjærlighetshistorie, fortalt på en sår, men usentimental måte, mellom ei voksen kvinne og en ung gutt. Ewo bruker språket på en imponerende måte!

Ingen kommentarer: