tirsdag 15. juli 2008

Englefjes av Ingelin RøsslandVil du lese ei bok hvor det skjer en hel masse, hele tida, er dette boka. Engel Winge har sommerjobb i lokalavisa og hun gjør en god jobb, skriver bra. Men så kommer hun over en del ting som ikke er som de burde. Naust har poppet opp ved kysten, de har både gardiner og innlagt vann og noen steder er det satt opp gjerder slik at det ikke er mulig å komme til sjøen. Hun vil gjerne skrive noe om dette, men møter kraftige protester fra sjefen sin. Etter hvert innser hun at den rikeste mannen i bygda, Tomtegorgen, har redaktøren i sin hule hånd.
Engel gir seg ikke, hun får sparken, men fortsetter likevel å forske på disse sleipe folka. Det viser seg å bli ganske så farlig; hun blir utsatt for både voldtektsforsøk og mordforsøk. Ei spennende bok om ei tøff jente, selv om det nok skjer litt vel mye iblant.

Andre boka om Engel heter "Englejakt" og starter med at Engel besøker Marøya sammen med ei synsk dame og Alf, en journalistkollega. Engel tror IKKE på den synske dame, men blir faktisk litt interessert når dama sier at det har skjedd et drap her, på en eldre mann. En mann med hund.
Engel drar tilbake til Marøya alene senere, i en tjuvlånt båt, og finner noe hun tror må være et hundeskjelett. Og hun treffer Mikael, sønnen til han som tidligere dreiv behandlingshjemmet "Lyset og vegen". Det gikk visstnok konkurs... Og så surrer Engel seg lenger og lenger inn i denne historien hvor hun igjen nesten blir drept. Fortsatt spennende å følge Engel, men boka hadde blitt enda bedre om en del av de vulgære uttrykkene hadde blitt utelatt. Er ikke spesielt ømfintlig jeg, men de har ikke alltid en hensikt og det gjør dem unødvendige.

Ingen kommentarer: