tirsdag 22. juli 2008

Echo Falls av Peter Abrahams

Bøkene fra Echo Falls handler om Ingrid Levin-Hill. Hun er en ganske vanlig jente som sparker fotball, spiller teater og har Sherlock Holmes som sitt forbilde. Ingrid har en egen evne til å dumpe borti mysterier.


I den første boka, Mordet på Crazy Katie, treffer Ingrid tilfeldigvis en merkelig dame. Når damen blir funnet død, og det viser seg at Ingrid var den siste som så henne i live, roter hun seg borti situasjoner som viser seg å være livsfarlige.Kidnappet er den andre boka i serien. Broren til Ingrid spiller amerikansk fotball, og plutselig virker det som han har mye mer muskler enn han hadde før. Og hva er det med pilleesken Ingrid finner i skogen? Ingrid graver litt i saken, og plutselig befinner hun seg bundet og kneblet i bagasjerommet på en bil...


I den tredje boka, Mistenkt, blir en mann funnet drept i snøen på gården til Ingrids bestefar. Han blir mistenkt for mordet, men nekter å forklare seg. Ingrid blir nysgjerrig. Hva er det som gjør at bestefar ikke vil fortelle noen om hvor han har vært og hva han har gjort? Og hva er det faren til Ingrid holder på med når han er borte i timevis om kveldene?

Bøkene fra Echo Falls er spennende kriminalhistorier med en troverdig heltinne i hovedrollen. Ingrid er ganske gjennomsnittlig, og samtidig tøff som få.

Ingen kommentarer: