tirsdag 17. juni 2008

Den store djevelkrigen av Kenneth Bøgh AndersenI den første boka i denne serien møter vi Filip. Filip er en snill og høflig gutt som aldri gjør noe galt. Det gjør ham til et natulig valg som "ukens utvalgte" hakkekylling av skolens bølle, Djevel-Søren. Helt til den dagen Filip prøver å stikke av fra Søren, og blir påkjørt. Han besvimer og våkner opp et helt annet sted, - i Helvete. Satan er dødelig syk og trenger en arvtaker, og Filip er utpekt.... Filip prøver så godt han kan å finne seg til rette i Helvete, - han får venner og uvenner og skjønner etterhvert at det er noe rart med Satans sykdom. Er det noen som prøver å ta livet av ham? Og er det virkelig meningen at Filip skal bli den nye Djevelen??
I den andre boka er Filip blitt litt mer rampete enn han var før. Djevel-Søren plager ham ikke lenger, han vil snarere ha Filip til bestevenn. En uværskveld ser Filip noe merkelig utenfor vinduet sitt, - når han går ut for å sjekke slår lynet ned i et tre og Filip blir truffet. Han våkner på nytt opp i Helvete. Men nå er mye forandret. Noen har nemlig stjålet Dødens terning, - den som bestemmer hvor lenge menneskene skal få leve. Filip må hjelpe Døden med å få tilbake terningen, - hvis ikke er det slutt på både Helvete og Himmel, - og på menneskeheten.
Disse bøkene er rimelig spennende, litt ekle og ganske morsomme. Kanskje ikke så sannsynlige, men veldig underholdende og lette å lese.

Ingen kommentarer: