tirsdag 24. juni 2008

Alanya av Iselin Alvestad

Veien følger hjertet er første boka i serien om Alanya.
Alanya vet at hun er adoptert, men hun har det bra hos "onkel" Pip og "tante" Munny helt til en dag en flokk ryttere kommer ridende inn i byen. Alle i landsbyen samler seg på torget og soldatene sier at ingen vil bli skadet bare de får piken de leter etter. Hun heter "Alanya r/Archir av Aryak. Alanya skjønner ikke at det er henne de mener før hun seg frykten i onkelens øyne. Så blir alt svart..
Alanya kommer langsomt til seg i det hun hører merkelige stemmer. Og hun er virkelig kommet til en annen verden, til Duffeldvergene! De beklager at hun ble bevisstløs, men de måtte slå henne i svime for å kunne redde henne.
Alanya møter etter hvert en Trollmann som forteller henne at Pip er ført til Abylon og at de må reise etter for å redde han.
Det er tøffe mennesker de har etter seg på ferden mot denne byen som ligger i evig skygge.


Dragene våkner heter den nye boka i denne serien.
Alanya bor nå på slottet i Aryak. Hun er tronarving, men det er Pip som styrer til hun er klar til å overta. Men Pip er ikke lenger som han var, han snakker ikke lenger hjertespråket og ofte låser han henne inne.
En dag kommer en rytter til slottet. Han virker fremmed og kjent på samme tid. Det viser seg å være Luan, gutten som hjalp henne å komme hit. Alanya er veldig glad for å se han. Men etter hvert forstår både hun og de andre at forbannelsen de trodde hadde forsvunnet med heksa fortsatt har makt over slottet, de finne ut hvordan de skal oppheve forbannelsen!
Og jeg har funnet ut at jeg elsker drager. De er utrolig vakre, kloke og spennende vesener. I hvert fall i denne boka.Den tredje boka i serien heter "Veien til Domar" og er like spennende som de to første. Hvordan tror du det kjennes å sitte på ryggen til en kjempestor, vakker drage, på vei inn i islandet Domar hvor isheksa holder sitt kalde grep over alt og alle, kun i følge med vennen Haimo? Skremmende, ikke sant?


Ingen kommentarer: