tirsdag 20. august 2019

Mysteriet med Yusuf av Hanne Kristin Rohde

Marie er klassens stjerne, hun er pen, rik, tøff og har sine to trofaste støttespillere i Beate og Amina. Denne fredagen like før høstferien forkynner Marie at hun skal ha fest. Alle i klassen er invitert, utenom Astrid. Hun tror det må være en feil, men da hun ser at Marie sender en lapp til Yusuf forstår hun snart at hun er utenfor. Hun blikker Marie og på hjemveien blir hun overfalt og banket av de tre jentene og ender opp på legevakten.
Først vil hun ikke fortelle hva som har skjedd, men legen forstår fort at disse skadene ikke stammer fra et fall fra hesten, Rocky. Hun sier ikke sannheten til Yusuf, ber han dra på festen, noe han gjør. Hun får mange snap`er utover kvelden, til slutt en hvor Marie og Yusuf kysser! Hva er det som skjer?
Dagen etter er det en ny gutt i stallen. Hun får ta et bilde av dem sammen og sender til Yusuf, han bør ikke tro at hun sørger over sviket! Men så får hun vite at Yusuf er på sykehuset, i koma, og kanskje ikke vil overleve. Hva var det egentlig som skjedde på den festen? 
Gruppedynamikk i klassen er et aktuelt tema, den siste boka i Blålys-serien tar opp akkurat det.

Ingen kommentarer: