onsdag 3. april 2019

Enkebyen - De bortførte av Thomas Enger

Litt usikker i starten; er dette en fantasy-roman eller en samtids-roman? Det er helt klart en dystopi, og vi er ganske tett på verden i dag.
Faren til Stella ber henne ta med det viktigste og komme seg ut, demningen brister og elva vil ta med seg huset deres og halve byen. Han forsvinner for å redde andre. Stella redder gamle, syke bestemor, men før de kommer i sikkerhet mister hun rullestolen til vannmassene og kan bare stå og se at elva tar henne.
Cyto, en tidligere soldat, får se Stella og drar henne med seg. Det er første gang han redder livet hennes. Neste gang er når de sliter seg fram på den lange veien til Enkebyen og Stella bestemmer seg for å prøve å få sitte på med en lastebil. Hun stiller seg midt i veien og blir feid overende, men heldigvis blir hun reddet av Cyto,
Denne fortellingen er skremmende realistisk. Det er for mange mennesker i verden, det er for lite mat og lite rent vann. Kampen som da oppstår gjør at mange blir en annen enn de helst vil være, og sørger for seg selv. Og en ting til, det er tross alt kvinner som føder barn, det er jo dem de først bør bli kvitt, tenker noen og starter utrenskningen.
Skremmende og bra bok med overraskende slutt!
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: