mandag 4. februar 2019

Bare spille ball av Michael Stilson

Enda ei fotball-bok, på norsk denne gangen.
Fredrik elsker fotball. Det er det han vil, sparke fotball. Han henger nede på banen sent og tidlig. Det blir resultater av sånt. Han er god.
Fredrik spiller kant på Rosenborg, på Lerkendal. Erik, bestekompisen er også en av spillerne. Erik var alltid bedre enn Fredrik, men i det siste har Erik begynt å feste litt mye, lagt på seg litt, kanskje, og har ikke like god kondis lenger. Fredrik trener og lever sunt-
Mathias er best på laget. En dag forteller han at han har signert for Rosenborg, proffkontrakt. Han får et par hundre tusen i året for å spille. Selv om han enda ikke er 16. Mathias sier at Fredrik burde få seg en agent. Han bruker en som heter Sverre, han kan få mobilnummeret.
Men så blir Fredrik innkalt til møte med Solem, utviklingssjefen i Rosenborg, og han rekker ikke fikse agent. Han tenker dessuten at det sikkert er en lignende kontrakt han kommer til å bli tilbudt. Det er det ikke. Solem tilbyr han kontrakt, men ingen lønn. Han sier at de har mange som er bedre enn Fredrik, ja, han snakker han faktisk ned!
Etter det blir alt vanskelig og det å spille fotball blir så mye mer enn bare det. Lettere blir det ikke da han på NM-finale-dagen blir plassert et annet sted på banen, som høyreback. Han liker det ikke, men han fikser det, og plutselig vil "alle" han han.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: