tirsdag 13. november 2018

Vi skulle vært løver av Line Baugstø

Malin er litt skuffet første gang Leona (som betyr løve) kommer inn i klasserommet. Løver er sterke og kule, men denne "løven" ser ut som om hun prøver å gjemme seg bak håret og hun har pastellfargede klær.
Det er Yasmin, den kuleste jenta i klassen, som får i oppdrag å ta seg av nykommeren i starten, men hun går fort lei, Leona er ikke aktiv på sosiale medier og er ganske kjedelig. Men Malin og Leona blir venner.
Enda en ting som er rart med den nye jenta er at når de skal skifte, så har hun noe som ligner et telt rundt seg. Jentene i klassen lurer på om hun kan være muslim? Men de andre muslimene i klassen har jo ikke problemer med å skifte.
En dag drar en av jentene i båndet som holder omkledningsteltet til Leona oppe og plutselig forstår de hva Leonas hemmelighet er, Leona er gutt! Det blir mye skrik og skrål.
Vi skulle vært løver handler om å være være født i feil kropp, om å prøve å være sterk nok til å takle mobbing og verbale sleivspark. Boka handler også om å være løve nok, sterk nok, til å stå opp for en venn, selv om denne vennen er en annen enn du trodde i utgangspunktet.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: