fredag 29. juni 2018

Lett lykkelig av Linn T. Sunne

Mille ble bedt med venninnen, Lucia, til Italia, men moren hadde ikke råd til flybilletten. I stedet skal de pusse opp hjemme. Det blir slitsomt og kjedelig. Men så får Mamma skilsmissepapirene hun må skrive under på, og da vil hun bort. Planen er å kjøre rundt i Norge, med den gamle, slitne bilen, for å se på stavkirker! Hvor morsomt er det, liksom?
Det går bra ei stund, men i Valdres stopper bilen på en liten plass uten engang et hotell. Bilmekanikeren, som skal bestille bildelen for så å reparere bilen, tar dem med til et nedlagt pensjonat som tanten hans eier. Det er loslitt og litt støvete og det myldrer av katter, men det er et sted å bo.
Reparasjonen av bilen tar tid, men for Mille gjør det ingenting, hun har truffet verdens søteste gutt på Nærmat-butikken. De har to herlige dager sammen, før han plutselig sier at han ikke vil mer. Hva skjedde, egentlig? De hadde det jo så fint og nå er alt bare dritt.
Det skjer utrolig mye på få dager, både for Mille, for moren og i bygda generelt. Litt for mye til at jeg helt lar meg fange av historien, men en lett og fin bok for varme dager er det absolutt.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: