tirsdag 20. desember 2016

Oppdrag Mars - Akademiet av Jørgen Brekke

I 2067 har vi bosetting på månen, nå er det Mars som gjelder. Og samfunnet er enda mer digitalisert enn i dag. Hjemme hos Sebbe i Horten er faren hans en mindserver, han bruker hjernen minst mulig for å kunne frigi kapasitet til eksterne klienter. Hunden deres, Bob Hund, er en animat, altså en robot. Selv drømmer Sebbe om Mars.
Men han liker også gamle ting og i et hus i skogen har han sett en eldre mann som eier,og iblant starter, en motorsykkel. Ei natt sniker han seg dit og blir fanget. Ikke av hverken den gamle mannen eller politiet, men av en animat fra Marsakademiet. Sebbe er en av mange som er utvalgt for kanskje å bli en av de 12 som skal trenes for reisen til Mars.
På akademiet blir han bestevenn med Joy fra Fillipinene. Hun er en råsmart puls, bedre på datateknologi enn de fleste. Men på akademiet må alle legg fra seg imene sine og være logget av alt. Det blir en ny verden for disse ungdommene, og de må tenkte og handle som vanlige mennesker.
Den første boka i denne trilogien er veldig spennende. Noen opplever den allikevel litt innviklet siden vi, i tillegg til ungdommene på Marsakademiet, også følger en "muldvarp" som allerede bor på mars OG i tillegg en som er motstander av at menneskeheten skal spre seg ut til andre planeter, en ensom ulv kalt "Mannen i den grønne lua".
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: