søndag 30. august 2015

Dager med blå himmel av Jennifer Niven

Finch og Violet treffer hverandre på en smal avsats på skolens klokketårn. De er seks etasjer over bakken. Kanskje har begge tenkt å hoppe, gjøre slutt på alt, men det at de oppdager hverandre gjør at de kommer seg velberget ned.
At Finch sto der er det ingen som forundrer seg over. Psyko-Finch finner jo stadig på slike ting. Han er bare sånn.  Derfor forteller ryktene etterpå at Violet reddet han, hun blir en heltinne på helt feil grunnlag.
Dette blir allikevel starten på et merkelig, skjørt, morsomt og annerledes forhold mellom Violet,  som har vært sammen med en av skolens kjekkeste gutter, selv om hun har meldt seg helt ut etter at Eleanore døde, og outsideren Finch, gutten som egentlig er ganske kjekk,  men helt sprø. Gutten som finner på mange morsomme ting, men som også har helsvarte dager hvor han gjemmer seg i kottet på rommet sitt, sover som om han aldri skal våkne igjen og blir borte fra skolen i lange perioder. Gutten som løper og løper når ting blir feil, og Violet som nekter å sitte i en bil, som ikke vil dra på fest eller treffe venner. Men Finch, med sine sprø påfunn, får sakte lokket henne ut i livet igjen. Han blir hennes redning. Men hvem skal redde Finch?
Nydelig og trist bok om å ha det vanskelig og om spesielle steder en kan besøke og fine ting en kan se:
http://jenniferniven.tumblr.com/post/118541021138/and-then-i-step-into-a-room-that-glows-from-floor
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: