mandag 23. mars 2015

Bare i Brooklyn av Una LaMarche

Devorah er hasidisk ortodoks jøde. Hun har vokst opp i et veldig beskyttet miljø, og lever etter ekstremt strenge regler. En orkan er på vei inn over New York, og Devorah er på sykehuset med storesøsteren, som skal føde sitt første barn. Men når Devorah er på vei ned i kantinen for å kjøpe noe å spise, går strømmen. Hun blir sittende fast i heisen sammen med Jaxon. Han har karibiske foreldre, er en skoleflink og livsglad gutt. Devorah er livredd for å være alene med denne fremmede, svarte gutten til å begynne med, men etterhvert begynner de å prate, og det oppstår uventede følelser.
Selv om Devorah og Jaxon bare bor noen få kvartaler fra hverandre, lever de i to forskjellige verdener. Allikevel klarer de ikke å holde seg borte fra hverandre. De møtes i smug, og blir mer og mer forelsket. Men Devorahs strenge svoger Jacob får mistanke til dem, og en kveld raser alt sammen. Devorah må ta sitt livs vanskeligste valg.

Jeg synes dette var en nydelig historie om to mennesker fra totalt forskjellige miljøer, som opplever den store kjærligheten. Men ikke alle kjærlighetshistorier kan ha en lykkelig slutt, selv om man alltid kan håpe og tro på den ekte kjærligheten!

Jeg vil lese denne

1 kommentar:

Unknown sa...

Hørtes ut som en fantastisk spennende bok, gleder meg til å legge meg på sofaen under dyna og lese denne pasjonerte novella <3