tirsdag 10. februar 2015

A song for Ella Greyav David Almond

Ella og Claire er bestevenner. Claire elsker Ella. Denne våren skal de reise på camping med alle vennene sine, men Ella får ikke bli med. Claire drar til Northumberland med gjengen og det blir et skikkelig party, de brenner bål på stranden, drikker, danser, synger, svømmer, Claire deler telt og sovepose med Sam, selv om det er Ella hun ville sovet med, Ella hun savner.
Så dukker Orpheus opp. En vandrer, en musiker som spiller så vakkert på sin lyre at selv fugler, dyr, bølger og trær blir stille for å lytte, Også ungdommene blir fjetret og Claire får liv i mobiltelefonen sin og lar Ella høre dette vakre de opplever.
Det holder for Ella, fra den dagen er hun forelsket og hun vet at han en dag vil dukke opp. Og det gjør han og Ella går ut av skolen og blir med han. De bestemmer seg for å gifte seg på stranden i Northumberland, og det gjør de. Men Ella blir bitt av en slange og dør like etterpå
Orpheus sørger og vil hente henne tilbake fra dødsriket og han spiller seg vei og finner Ella, men snur seg og ser på henne like før de er framme og da forsvinner hun tilbake til dødsriket.
Boka er en moderne utgave av Orfeus og Eurydike. Almond har et vakkert språk og han tok meg med til den stranden, med disse unge, viltre, levende menneskene.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: