mandag 8. september 2014

Soledad av Tor Arve Røssland

Soledad skal på ferie med faren sin. Han er kunstner og har fått låne en kunstnerbolig ved fyret på Utsira. Det er værhardt der ute, men Soledad trives. En dag får de øye på noen merkelige skyer som driver inn over land. Det ser ut som perlemorskyer, men de er altfor store, og det er jo helt feil årstid. Et par dager senere våkner Soledad og er helt alene. Det er ikke en levende sjel igjen på hele Utsira. Strømmen er borte og internett, tv og radio virker heller ikke. Når Soledad ser innover mot fastlandet ser hun store branner, og hun skjønner etterhvert at alt henger sammen med de rare skyene. De ødelegger alt som har motor eller bruker strøm. Og skyene har fått de fleste menneskene til å ta livet av seg. De gikk rett ut i havet og druknet.

Soledad klarer seg en stund på øya. Hun har litt strøm fra noen vindmøller, hun hamstrer mat og overlevelsesutstyr fra butikken og alle de forlatte husene. Men en dag dukker det opp noen skumle menn i robåt. Soledad klarer å gjemme seg, men mennene tømmer lagrene hennes. Hun skjønner at hun må prøve å komme seg til fastlandet. Kanskje kan hun finne noen andre å leve sammen med? Hun klarer så vidt å ro inn til land. Der møter hun en gruppe mennesker som har laget et slags samfunn. De har nok mat, og de virker hyggelige. Men Soledad får snart mistanke om at de ikke er så greie som de later som. Hun må prøve å komme seg vekk ...

Jeg syntes denne historien var utrolig spennende. Det var mye action, men samtidig var det mye å tenke på. Og så håper jeg virkelig at det kommer en fortsettelse!!

Jeg vil lese denne.

Ingen kommentarer: