onsdag 19. februar 2014

Malstrøm av Caterina Cattaneo

Live er på vei bort! Endelig! Hun er på vei bort fra alt som er trist og vondt. Endelig skal hun få lov til å være bare Live. Bare være ei vanlig, ung jente helt alene på vei ut i verden!
Hun rigger seg til på toget med iPod, mobil og bok da en stemme spør om det er ledig i setet rett overfor henne. Det er det jo og gutten som spør er faktisk ganske kjekk. Og det er jo greit, selv om han forteller at hun er på feil tog da hun sier at hun er på vei til Køben via Gøteborg! Dette toget går til Trondheim!

Men han er jo kjekk, og hun har aldri vært i Trondheim, så hvorfor stresse? De får god kontakt, veldig god, særlig på toalettet på toget.... Og så fortsetter det i grunnen bare. Han elsker å dykke og hun dykker jo også. Han skal bare innom hybelen i Trondheim før han skal videre til Kolvereid på et dykkeroppdrag. Om hun vil være med? Selvsagt vil hun det, hun vil bli bedre kjent med denne gutten.
Hadde hun sagt ja om hun hadde visst hva som kom til å skje? Hadde hun sagt ja om hun hadde visst om alle problemene som dukker opp i kjølvannet av, eller rettere forut for, dette dykkeroppdraget? Og hadde hun egentlig sagt ja om hun visste hvorfor Robert stadig blir så fjern og stille?
Noe så sjeldent som ei spennende bok om dykking på vrak som er helt reelle. Ei bok du vil like selv om du ikke liker å dykke. Ei bok som har passe doser av søtt og surt, sårt og vakkert, akkurat som livet kan være.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: