fredag 13. desember 2013

Hulder av Tonje Tornes

En historie så fantasifull og spennende som et eventyr. Jeg husker hvor fascinert jeg ble av mylderet av rare
skapninger i de norske eventyra når jeg var liten. Og mormor fortalte om Huldra, og det var like spennende! Den vakre jenta som som passet kuene og som lokket gutter til seg og stengte de inne i berget.  Og her har vi en historie som tar for seg av folketroens vesner.
Det starter med Erik og moren som er på en koselig tur i skogen. Men turen ender helt forferdelig. Moren dreper en kvinne for å redde Erik. Denne kvinnen viser seg å være en hulder. Men det er det bare Erik og moren som vet. Eriks mor blir tvangsinnlagt på psykiatrisk sykehus i Sirdal. Der blir hun dopet ned fordi hun hele tiden snakker om huldrer, nisser og troll.  De tror hun har vrangforestillinger. Erik vet jo at hun snakker sant fordi han også ser disse vesenene. Erik og faren flytter til Sirdal for å være i nærheten av moren. Erik må begynne på skolen der. Han blir kjent med Trine og Tore som viser seg å bli virkelig gode å ha som venner. For Erik skjønner at han har evner, magiske evner! Og hvem er denne Flora som tråkker rundt husene på den gamle gården og prøver å lokke han til seg?  Erik blir nesten litt forelsket.

Denne første boka i serien Kire er både skummel, nervepirrende, morsom og trist. Natur og folketro, dumme merkelige lærere og en uvitende far! Les!

Jeg vil låne boka.

               

Ingen kommentarer: