onsdag 19. juni 2013

The double life of Cora Parry av Angela McAllister

Cora er egentlig ganske lykkelig selv om hun kommer rett fra begravelsen til Martha. Hun kommer ikke til å sørge over henne, Martha var aldri særlig snill mot henne. Elijah derimot, han var hun glad i, han lærte henne navn på blomster og fugler og han fungerte som en fosterfar, men han døde for seks år siden og siden har Cora hatt det tøft. Men nå er hun fri! - og helt alene i huset og det er deilig.
Men gleden varer ikke lenge, Marthas bror, som ikke har vært noen del av familien på mange år, dukker opp og forteller at huset er hans. Cora blir transportert inn til London og skal avleveres på Walstone Workhouse! Det var der hun en gang ble hentet av Elijah og hun vet at dit skal hun ikke. Hun kommer seg løs og så begynner livet som uteligger og tyv i storbyen.
Det er vanskelig for Cora, og selv om hun møter Fletch som tar seg av henne, må hun stille opp for Fletch og gjøre ting som kræsjer veldig med moralen hennes. Den eneste vennen hun virkelig har i byen er Joe, men hun tør ikke fortelle sannheten om seg selv så forholdet deres bygges på en løgn.
Men så dukker jenta i den røde kjolen opp, jenta som er så lik henne selv. Hvem er hun?
Boka er på engelsk.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: