tirsdag 16. april 2013

Rookie av Stein Morten Lier

En dag blir Tinius og Sander igjen i klasseværelset etter at alle har gått. Læreren har glemt å logge av PC`n sin og Tinius "pynter litt" på Facebook-profilen hans. Malin ser det og læreren kommer hjem til dem, men Tinius nekter og ingen kan bevise noe.

Tinius klarer etter noen forsøk å gjette passordet til Malins Facebook-profil og følger med på siden hennes også. Han ser at hun har kontakt med en fyr som heter Andreas Lund og en side som heter Pretty Girls. Tinius tenker at det kan være en som prøver å lure Malin, det har skjedd en del overfall i det siste. Han legger inn en melding som liksom er fra Malin om at de skal treffes ved inngangen til et kjøpesenter og så sitter han og overvåker inngangen. Det var nok litt dumt, for plutselig dukker Magnar opp, politi-kollegaen til moren hans. Han er sint og sier at Tinius har blandet seg inn i en politietterforskning.

Boka har de rette elementene; ungdom og nett, spaning, action, politiarbeid og skole. Selv om den litterært mangler litt på å nå helt opp vil den være lett å velge for mange som vil lese en enkel, grei og spennende bok.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: