onsdag 16. januar 2013

Beautiful creatures av Kami Garcia & Margaret Stohl

I den lille byen Gatlin finnes det ingen hemmeligheter og det skjer aldri noe nytt, derfor er Ethan Wate veldig klar for å forlate byen så snart han er ferdig med skolen.
Ethan bor med faren sin og Amma. Egentlig bor han bare med Amma, faren er innelukket på kontoret sitt hele dagen og vet ikke lenger noe om Ethans liv, men Amma følger med.
En dag begynner ei ny jente på skolen. Ei som er helt annerledes enn de andre jentene som kun er opptatt av klær, fester og å bestemme over hvem som får være med i gjengen eller ikke. Lena passer ikke inn, og da de får vite at hun er niesen til Macon Ravenwood, på Ravenwood slott, har hun ikke en sjanse. Macon er jo gal, en sær, gammel mann som aldri går ut.
Men Ethan finner fort ut at Lena er den jenta han har drømt om lenge, den jenta han hver natt mister i et mareritt, den jenta han blir forelsket i. Men ingen vil at disse to skal bli et par, hverken folk i byen, vennene eller Macon og Amma. Hverken den lyse eller den mørke siden av maner-verdenen heller. For Lena er maner og vet at den dagen hun fyller 16 blir hun valgt og går enten til den lyse eller den mørke siden. Et forhold mellom disse to vil derfor ødelegge minst en av dem.
Boka er filmet!- og den finnes både på engelsk og norsk.

Ingen kommentarer: