fredag 30. november 2012

Fred i tusen biter av Anneli Klepp

Norah har det tøft. Faren døde og så druknet lillebroren. Det førte til at mamma også forsvant, selv om hun faktisk er på rommet sitt. Paul, stefaren, er bare snill, han prøver å holde hjulene igang og gir aldri opp håpet om at alt blir bra til slutt. Norah tror ikke lenger på det, alt er svart, både inne i henne,  klærne hennes og til og med rommet er helt svart. Jentene i klassen sier hun er stygg.
Einar er en grei gutt. Han ser hva de andre jentene gjør mot Norah, men han tør ikke gripe inn. Han får dårlig samvittighet og tenker mye på henne. Og så er det søsteren hans da, "Sjarmtrollet", som er sur og tverr og får all oppmerksomheten av moren og faren. Einar synes det er vanskelig å være tenåring og verre blir det da han ikke denne gangen heller blir månedens spiller fordi han nesten kjørte på svigermora til treneren og kom for sent på treninga.
Og "Sjarmtrollet" da, hun har det heller ikke så bra. I hvert fall ikke den natta hun sitter med øl-posen sin og gråter fordi kjæresten har vært sammen med ei annen jente. Det er da Norah finner henne, noe hun først vil angre bittert på. Den trygge, svarte bobla hennes er i ferd med å revne.
Sterk bok om hvor vanskelig det kan være å være tenåring.

Ingen kommentarer: