tirsdag 30. oktober 2012

Miss Peregrine og øyas hemmelighet av Ransom Riggs

Jacobs bestefar har alltid fortalt merkelige historier om oppveksten sin. Han ble sendt fra Polen til et barnehjem på en liten øy utenfor kysten av Wales rundt 1940, da "monstrene kom og ville drepe ham". Jacob er den eneste som tror på bestefarens historier om barn med mystiske krefter og merkelig utseende, helt til han også føler seg for gammel til å tro at de er sanne. Men når bestefaren dør under mystiske omstendigheter, bestemmer Jacob seg for å reise til den lille øya. Han vil oppsøke barnehjemmet og finne ut mer om bestefarens barndom.
Når Jacob finner barnehjemmet, et forlatt og utbombet hus, begynner han å utforske øya. Og han oppdager at huset, og øya, skjuler mystiske og farlige ting.

Denne boka er en utrolig spennende historie. Den fikk meg til å grøsse på ryggen og likevel skynde meg å lese videre fordi jeg ville vite hvordan det gikk. Flere steder i boka er det noen gamle fotografier av merkelige personer. Disse bildene er det hele historien er skrevet rundt. Det er ekkelt, rart, fascinerende og veldig bra gjort!

Ingen kommentarer: