onsdag 15. august 2012

Switched, Torn og Ascend av Amanda Hocking

Wendy Everly vokste opp hos en menneskefamilie. Moren i familien hatet henne og prøvde å drepe henne da hun var liten. Kanskje forsto moren at Wendy ikke var hennes barn?
Heldigvis har hun broren Matt og tanten, som begge er glade i henne.
En dag blir hun sporet opp av en sporfinner som heter Finn. Han er kjekk og han tar henne med tilbake til Förening, Tryllandet hvor hun hører hjemme. For Wendy er et troll. Ikke som vi kjenner trollene, hun er vakker og ser ut som et menneske, men alle tryller av rang har spesielle evner.
For Wendy blir det et sjokk å få vite at moren, Elora, er dronning og at hun selv er prinsesse. Og at faren hennes, Oren, er konge i nabolandet Vittra. Faren hennes er ganske så krigersk og alle i Förening vet at Vittra snart vil angripe. De vet bare ikke når.
Denne trilogien har masse eventyr i seg, med troll og hobgoblinger, med sporfinnere og healere. Det er krig og selvfølgelig kjærlighet. Finn, den kjekke sporfinneren, Loki, den vakre gutten fra fiendelandet Vittra, og Tove, gutten hun kanskje bør gifte seg med, får alle en plass i hjertet hennes. I tillegg skal hun etter hvert styre et land i krig.
Det er spenning, magi og kjærlighet i disse bøkene som vil appelere til mange unge.
Ei bok er oversatt, den heter Byttet. De andre to må du lese på engelsk, om du som jeg ikke kan vente på oversettelsen.

Ingen kommentarer: