torsdag 21. juni 2012

Flukten av Ally Condie

Dette er en fortsettelse av Cassias valg. Cassia er sendt i en arbeidsleir sammen med avvikerne i Samfunnet. Hun jobber hardt, men tenker hele tiden på Ky, som ble sortert ut og sendt til de Ytre Provinsene. Hun drømmer om å finne ham, og bestemmer seg for å flykte fra arbeidsleiren. Med seg på flukten får hun Indie,- en jente som mener at det er et opprør på gang, og vil finne Revolten for å kjempe mot Samfunnet. De havner i Hogget, et merkelig område med daler, elver og huler. Hogget bærer spor av andre som har meldt seg ut av Samfunnet, og her finner Cassia tegn som tyder på at Ky har vært der.
Ky har klart å rømme fra sine voktere, sammen med Vick, en sterk ledertype som har blitt kategorisert som avviker fordi han ble forelsket i feil jente. De tar også med seg Eli, en gutt som minner Ky om Cassias bror. De flykter ned i Hogget. Der finner de huler med bøker og skrifter, men også en hule som inneholder en av Samfunnets store hemmeligheter. Og en dag ser Ky en kjent skikkelse stå på toppen av en ås...

Jeg syntes denne boka var veldig spennende, akkurat som den forrige. Og selv om denne handler mer om krig, er det også mye kjærlighet og vennskap i den. Litt trist er det også, men det hører med :-) Og jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å gå i den siste boka!

Ingen kommentarer: