tirsdag 21. februar 2012

Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

Engelsfors er en kjedelig, gudsforlatt plass. Enda verre er det å bo der for de som skiller seg litt ut, som er litt annerledes på en eller annen måte. Elias er annerledes. Han har ikke så mange venner. Og han skader seg selv. Men han har Linnea, som han skal treffe etter møtet på rektors kontor. Men så hører han en stemme i hodet som befaler han å gå opp på loftet på skolen, inn på toalettet og skjære opp armene sine.
Minoo orker ikke stå i skolegården i friminuttet, hun vil gjemme seg på loftet, men det er allerede noen der, Linnea. Hun røyker. Og så mister hun pennen sin. Den triller inn under den låste toalettdøra og Minoo bøyer seg for å finne den. Det sitter noen der. Linnea klatrer opp på toalettet ved siden av, kommer ned igjen og spyr i vasken. "Det er Elias", sier hun.
Noen dager etter dør ei jente på skolen og Minoo, Linnea, Anna-Karin, Vanessa og Ida, fem jenter som ikke er venninner fra før, som alle er litt utenfor hver på sin måte, blir tvunget sammen på en uforklarlig og skremmende måte. Bare de fem, sammen, kan stoppe galskapen ellers vil de alle dø.

Ingen kommentarer: