tirsdag 8. mars 2011

Mirakel av Renate Nedregård

Mirakel er stjerne. Hun reiser rundt i verden, bor på hotell, blir bedt på fester med høy partyfaktor og har egen blogg hvor hun forteller om konserter og klær og alt hun opplever. Hun har egen manager og stylisten finner klærne hun skal bruke på TV. Hun opplever alle de positive og noen av de negative sidene ved det å være berømt. Og så får hun mail fra Johannes, dirigenten i Ten-Sing-koret i hjembyen. Dirigenten og eks-kjæresten som hun reiste fra for 4 år siden.

Rakel var ei helt vanlig jente som sang i Ten-Sing-koret i Bergen. Hun var god til å synge, noe som ble bemerket av en TV-dude da de hadde konsert i Grieghallen. Men det var Stine, venninnen, som meldte seg på Idol, og Rakel og Lena var med. Senere, samme kvelden under korøvelsen, blir dørene slått opp med et brak og inn kommer et TV-team fra nettopp Idol. De headhunter Rakel og kjører henne rett til Idol-studioet.
Boka veksler mellom å la oss bli kjent med Rakel slik hun var før hun ble berømt og den jenta hun er nå. Jeg synes boka gir et troverdig inntrykk av hvordan det kan oppleves å få livet snudd på hodet av plutselig berømmelse.

Ingen kommentarer: