fredag 7. mai 2010

Eg er på veg og Du skal vita alt av Helga Gunerius Eriksen

I "Eg er på veg" møter vi Donna. Hun er 16 år og gravid,- med Jose som hun møtte på ferie på Mallorca. Donna har ikke hatt det lett hjemme. Moren hennes ligger på psykiatrisk sykehus, faren er fyllik og broren hennes er narkoman. Men hun får bo hos en eldre dame som hun kaller Tante M. Donnas beste venner er tvillingene Frida og Fred. Det er foreldrene deres som inviterer Donna med til Mallorca, hvor hun forelsker seg i Jose. De treffes i hemmelighet om nettene, og verken Frida, Fred eller foreldrene deres vet noe om ferieromansen. Når Donna oppdager at hun er gravid, er hun forlengst kommet hjem til Norge, og vet ikke hvordan hun skal få tak i Jose. Hun bestemmer seg for å adoptere bort barnet, men når fødselen nærmer seg virker det som en vanskelig beslutning.
I "Du skal vita alt" har Donna blitt mor. Hun forteller historien sin til lille Josefine. Josefine er den eneste som skal få vite sannheten om Jose. Donna får mye hjelp, både fra Tante M., Frida og Fred og foreldrene deres, som tar på seg rollen som besteforeldre. De inviterer på nytt Donna og Josefine med på ferie til Mallorca, og Donna gleder og gruer seg. Tenk om Jose er der i år også. Og tenk om han finner ut sannheten om Josefine...

Disse bøkene er fine små fortellinger om en situasjon mange jenter kan komme i. Språket er enkel nynorsk, og jeg likte dem veldig godt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Disse hørte, om enn kanskje litt overdrevne, ganske søte ut! Utrolig fine var de i alle fall og se på.