fredag 12. mars 2010

House of Night av P.C. Cast

Dette er de to første bøkene i en serie bøker. I den første, Merket, møter vi Zoey Redburn. Hun er en vanlig jente, men har et litt vanskelig forhold til moren og stefaren sin. En dag kommer en såkalt Sporer til skolen hennes og merker henne med et halvmånemerke i pannen. Alle tenåringer som blir merket på denne måten er utpekt til å bli vampyr. Hvis de ikke reiser til "vampyrskolen" House of Night, vil de dø. Zoeys mor og stefar er veldig religiøse og forsøker å nekte Zoey å dra. Hun rømmer til bestemoren, som hjelper henne å komme seg til skolen. På House of Night oppdager Zoey at hun har uvanlige krefter, selv til vampyr å være, og hun får mektige fiender, både blant medelevene og de voksne vampyrene. I den andre boka, Bedratt, skjer det merkelige ting på skolen. Særlig rektor, Zoeys mentor Neferet, oppfører seg rart. Og Zoey må sette livet på spill for å redde vennene sine.

Jeg synes disse bøkene var veldig bra. De er spennende, og har en passe blanding av action, mystikk, vampyrer og kjærlighet. Jeg er veldig spent på de neste i serien!!!
(Og hvis du også liker dem og ikke klarer å vente på oversettelsen, er det kommet 5 titler på engelsk..)

3 kommentarer:

Mari - Escape In A Book sa...

Jeg har et litt sånn elsk hat forhold til denne serien. På den ene siden irriterer den meg mens samtidig på den andre siden underholder den meg :)

Blir litt lei av "Blessed be" og at hvert femte ord Zoey sier er "eeesh"(eller noe i den duren).

Christine sa...

Jeg har unngått denne så langt, men man får vel prøve etterhvert? Det er jo tydeligvis noe ved den som skaper engasjement, uansett om man elsker eller hater!

Ingrid sa...

Denne bokserien er utrulig bra! Anbefaler virkeli :)
Kan ver litt tungt å lese alle om de er på engelsk, alle er jo ikkje komt ut på norsk enda, men dei ser kjempebra uansett!