onsdag 28. oktober 2009

Lyntyven av Rick Riordan

Percy Jackson har byttet skole ofte. Han kommer, av en eller annen snodig grunn, alltid opp i trøbbel. På Yancy Academy, en privatskole for barn med adferdsvansker, har han nå vært nesten et år og han har til og med fått en god venn, Grover.
Hjemme bor han med moren, som han er veldig glad i, og stefaren, en møkkete, ekkel og lite tiltalende fyr som gjør alt for at Percy skal ha det kipt. Faren har han aldri kjent.
En dag får moren og han lov til å låne Camaroen til Gabe og drar til ei hytte ved sjøen. Plutselig står Grover på døra og de må reise i en rasende fart. Det er kun et sted de er trygge og det er på Halvblodsleiren. Like før de er framme krasjer bilen og Percy ser moren forvinne i et lysglimt. mens han selv slåss mot en Minotaurus og vinner.
Halvblodsleiren er et uvanlig sted med kentaurer, nymfer, guder og halvblods. Det største problemet deres nå er at noen har stjålet "Lynmalen" fra guden Zevs og de er på randen av en krig mellom gudene.
Boka er full av magi og snodige vesener og guder fra den greske mytologien. Bortsett fra linken til mytologien har boka mye til felles med Harry Potter-bøkene.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Denne boken må være den beste jeg har lest. Jeg anbefaler denne boken for alle. En klar sekser.

Alice sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Alice sa...

les den på engelsk!!! det er dobbelt så bra!!!