fredag 19. desember 2008

Midtsommernattshav av Jan de Leeuw


Charlotte er 15 år og på rømmen. Hun har tatt penger fra farens skrivebordsskuff og er på vei fra Belgia, gjennom Frankrike og til Italie. Hun skal til en liten ferieby ved den italienske kysten fordi hun vet at Maarten er der på ferie med familien sin. Hun og Maarten er ikke kjærester - enda - og han vet heller ikke at hun kommer, men Charlotte har ikke tid til å vente, hun må leve NÅ. Og Maarten er drømmen i livet hennes.
På sin reise treffer hun på mange ulike mennesker. noen er skumle å haike med, andre ganske spennende og noen så snille at de gir henne mat og husly i tillegg til haik.
Hele tiden ser hun fram til det romantiske møtet når hun, iført den lekre, blå bikinien treffer Maarten på ei nydelig strand. Men blir det sånn?

1 kommentar:

Asio Oteus sa...

Denne boka er det beste jeg har lest på mange år. Det er så spennende å være med på reisa til redde og modige Charlotte, reisa er jo helt håpløs, litt etter litt skjønner du hvor håpløst det egentlig er. Helt på slutten får vi vite hvor sinnsykt prosjekte hennes er, og da må du bare lure på hva hun skal gjøre. Det handler om liv og død, veldig bokstavelig. Selv om det er morsomt hele tiden. Anbefales på det varmeste!!!